lördag 18 april 2009

Köttfärspaj




Häromdagen gjorde jag en stor sats med köttfärssås (av älgfärs förstås). Av resterna dagen efter gjorde jag en paj. Vanlig pajdeg som förgräddades. Jag lade i köttfärssåsen i skalet, hällde på lite tacosås och rörde runt lite.
Jag gillar inte äggstanning men jag tog två ägg, 1 dl grädde och 2 dl mjölk och vispade ihop med riven ost, peppar och salt. Hällde på detta på köttfärsen, lite tabasco på också. Sedan tunt skivade tomatskivor över hela pajen och in i ugnen 200 grader i 30 minuter.
Det blev helt Okej, serverade med vanlig gurka till.
Tuva åt två portioner i vanlig ordning, Felix åt en utom tomaterna och Niclas åt den dagen efter och sade att den var väl god. Själv tyckte jag att den var OK, men gillar fortfarande inte äggstanningen även om den inte var så framträdande i denna paj. Jag åt den även till lunch dagen efter.
Bra för köttfärsrester!

1 kommentar:

  1. oj,va många bloggar du har:))roligt med lite recept.....det här med köttfärs är ju smart,det brukar jag faktiskt göra.När jag steker älgfärs brukar jag göra mycket istället:)kul/jejje

    SvaraRadera