lördag 4 april 2009

WOK med nudlar och fläskkött...






Igår gjorde jag WOK.
Fick superbra tips av min klippa till kollega Börje och skred till verket. Jag handlade på Konsum för inget av det jag ville ha fanns på ICA. Jag hoppade över chili som jag inte trodde skulle gå hem hos resten av familjen.
Nåja. 4 karrékotletter stimlades och marinerades i soja, riven ingefära, vitlök, olja, salt och peppar. Sedan stektes köttet i en panna. Fick rinna av i ett durkslag. Såsen skulle sparas, men det blev ingen sås som sipprade från köttet??
Sen strimlade jag tunt tunt champinjoner, röd lök och gul lök och stekte i woken (som jag fick av jobbet i julklapp för tre år sedan och som nu slängdes efter denna maträtt eftersom den var helt oduglig och rostade) .
En halv påse wokgrönsaker vietnamese stektes på.
Äggnudlar lades i kokande vatten och fick dra i 4 minuter.
Sedan delade jag allt i två pannor, i den ena hällde jag lite olja, soja, vatten och oystersås. Lät det koka ihop lite. (det skulle vara med risvinäger också men det hittade jag inte på affären)
Hällde på nudlar, kött och grönsaker.
I den andra pannan åkte kött, nudlar och grönsaker och en påse färdig sås Chop Suey.
Sen var det dags att äta. Jag var beredd på skeptiska miner och sura utrop men döm om min förvåning när Niclas tyckte att det var jättegott och åt två portioner, han tyckte att det kunde ha varit mer grönsaker, typ hela påsen med frysta grönsaker, men det var lagom starkt dvs inte starkt alls. Tuva åt som en häst två portioner, Felix åt en med delad förtjusning.
Det kommer att bli WOK även i fortsättningen för det var jättegott och lätt och fräscht.

2 kommentarer:

  1. Mmmm.. vad gott det ser ut! Matpanik, ja det har vi ofta. Ska kika in här fler gånger och få inspiration.

    Ha en härlig vecka!
    Kram Helena

    SvaraRadera
  2. Kalaskul att det funkade!!! Vid nästa panik, hör av dig :-)

    SvaraRadera